Efter $ 190 miljoner investeringar talar Kazakstan nu för att attrahera 714 miljoner dollar i Bitcoin Mining

Kazakstan som står för 6% av den globala kryptogruvan vill öka sin oljedominerade ekonomi med över 900 miljoner dollar.

Kazakstan, en av de hetaste platserna för bitcoinbrytning, diskuterar för närvarande för att locka en investering till ett värde av 300 miljarder tenge, 714 miljoner dollar i kryptovalutasektorn, säger Digital Development Minister Bagdat Mussin.

Tretton gruvgårdar är redan i drift medan fyra är under sammandragning i den centralasiatiska nationen, sade Mussin vid ett regeringsmöte

„Mer än 80 miljarder tenge (190 miljoner dollar) har investerats i sektorn.“

„Idag har vi preliminära avtal om att locka till sig investeringar värda 300 miljarder tenge.“

Kazakstan påstår sig stå för 6% av den globala kryptogruvan.

Tillbaka i juni godkände landet rättsliga ändringar som klargjorde regleringen och beskattningen av kryptogruva. Bara förra månaden föreslog Kazakstan lagstiftning om en skatt på 15% på bitcoin-gruvföretag för att öka sin oljedominerade ekonomi.

Landet erbjuder relativt billig elkraft som gör det attraktivt för bitcoin-gruvarbetare, särskilt efter halvering som har förtunnat vinstmarginalerna

Men med bitcoinpriset över $ 11 000 och nätverksaktiviteten stark, genererade gruvarbetare uppskattningsvis 368 miljoner dollar i intäkter i augusti, en ökning med 23% från föregående månad.

Intressant är att bitcoin-gruvarbetaren Layer1 skördade avkastningen på över 700% genom att sälja sin strömförsörjning tillbaka till nätet i Texas.